De Bisschopsmolen ontvangt subsidie op Wachtel INFRA oven
Een week zijn ze gesloten geweest, maar na 18 jaar gaat er niet meer gebakken worden in de oven die de Bisschopsmolen zolang trouw is geweest.
Frank van Eerd heeft gekozen voor een nieuwe Wachtel INFRA productieoven van Spronk Bakkerijmachines, mede omdat deze elektrische oven in aanmerking komt voor een subsidieregeling. De oven heeft een Energy Manager die zorgt voor de bevordering van duurzaam energiegebruik en verlaging van energiekosten. Het bakresultaat? Een perfecte korst, mooie gelijkmatig gebakken broden en Limburgse streekproducten met een verbeterde kwaliteit.
Arbeidsverlichting
Met de ovenbelader kunnen de producten makkelijker en sneller in- en uit de oven beladen worden. Hierdoor worden de bakkers fysiek minder belast en kan er op een ergonomische manier gewerkt worden.
Passie en Talent voor het vak
De passie voor goede en gezonde voeding houdt Frank van Eerd en de Bisschopsmolen in beweging. Er wordt volop geëxperimenteerd en geïnnoveerd. Er worden nieuwe producten ontwikkeld in de bakkerij met één belangrijk thema in beeld. Wat lekker is, moet volgens hen ook goed zijn.
Voor de Bisschopsmolen zijn dat de ingrediënten voor een gezond product, een gezond bedrijf en een gezonde economie. De granen komen van het Limburgse land en worden verwerkt tot de lekkerste producten. Het beste brood en de smaakvolste Limburgse vlaaien.
Grainlabs
Door dat thema is in 2016 Grainlabs opgericht. Grainlabs is een kenniscentrum waar wetenschappers, topsporters, telers en klanten kennis delen en samenwerken. Het doel van deze samenwerking is om granen optimaal te laten floreren in ons voedingspatroon. In de topsport is de laatste jaren het belang van gezonde voeding steeds nadrukkelijker aangetoond. Voeding is namelijk het belangrijkste element om ons lichaam beter te laten presteren. Dit is van groot belang voor topsporters, maar ook voor alle andere mensen die graag zo lang mogelijk gezond willen blijven.
Onder meer de volgende topsportorganisaties maken al gebruik van de toegepaste granen van GrainLabs:
- Wielerteam Visma | Lease a Bike
- Wielerteam DSM-Firmenich PostNL
- Sportcentrum Papendal
- Voetbalclub MVV
- KNVB
Spronk Bakkerijmachines is trots dat de Bisschopsmolen haar producten gaat bereiden met de Wachtel INFRA oven. De uitmuntende bakkwaliteit en constantheid in het bakproces maken het de ideale oven om de bereiding en kennisverwerving nog verder te verbeteren. Op deze manier draagt Spronk bij aan de ontwikkeling van de Nederlandse topsport en gezonde voeding voor iedereen.
De lekkerste producten, met kennis en kunde bereid. Je weet wat je eet, en je weet dat het goed is. Gek eigenlijk, dat dat zo bijzonder is, aldus Frank van Eerd.
Voor de Bakker,
namens de familie Spronk