0

Direct contact? +31 (0)488 452051

IJsselmuiden

René Vermeij, De Echte Bakker

René Vermeij, De Echte Bakker in IJsselmuiden

Al enkele jaren rijpte het plan om de bakkerij vanuit de binnenstad in Kampen te gaan verplaatsen. Door een sterke groei, deels als gevolg van een overname in IJsselmuiden, werd deze wens steeds urgenter. Bij deze overgang was de voortgang van de productie een belangrijke uitdaging. Door de inzet van leenmachines konden alle dagelijkse processen ongestoord doorgang vinden.

Bij de inrichting van de nieuwe locatie is goed gekeken welke bestaande machines mee konden en waar vervanging of uitbreiding van het machinepark gewenst was. Hierbij is vanuit duurzaamheid bewust gekozen voor een drietal nieuwe Wachtel Atlas elektrische rotatieovens. Voor de uitrijdbare spiraalkneder met kuiplift, vaatwasser, werkbanken en oliebollenfrituurlijn is de keuze gemaakt voor gebruikte machines. Op deze manier is een mooi project gerealiseerd waarbij de totale investering binnen de perken bleef. 

Veenendaal

Bakkerij Achterberg

Bakkerij Achterberg in Veenendaal

Als jonge ondernemer is bakkerij Achterberg de uitdaging aangegaan om te investeren in vervanging van machines in de broodbakkerij. Dit onder meer in de vorm van 2 Wachtel R-Evolution rotatieovens en een gebruikte remrijs-installatie met toebehoren. Het gehele proces is met deze investering veel stabieler geworden en dit heeft in de woorden van Henk Achterberg geresulteerd in een “aanzienlijke verbetering van de kwaliteit van het brood”. We vinden het mooi om te zien dat bakkerij Achterberg hiermee succesvol is.

Eindhoven

Summa College

Summa College in Eindhoven

Het Summa College heeft de inrichting van een geheel nieuw gecombineerd brood en banketbakkerij leslokaal aanbesteed. Deze aanbesteding is aan ons gegund mede op basis van ons gedegen projectplan. Doordat de uitlevering gebonden is aan de lesvrije zomervakantie, is een goede, vlotte projectuitvoering essentieel. De afstemmingen met de andere (bouw-) leveranciers hebben hier een belangrijke rol bij gespeeld.

Gezamenlijk met het Summa College hebben we het gemeenschappelijke doel in de vorm van een volledige oplevering voor de start van het nieuwe schooljaar weten te halen. Het nieuwe leslokaal is ingericht met zeven Wachtel ovens, een rijskast, RVS van ’t Wout werkbanken en diverse andere machines.

Amersfoort

Proof Bakery

Proof Bakery in Amersfoort

Proof Bakery is de plek waar ondernemerschap tijd krijgt om te rijzen. Beginnende bakkers krijgen hier de gelegenheid om te ervaren hoe het is om zelf een bakkerij te runnen. Wij hebben de complete bakkerijinrichting verzorgd. Hierbij is zowel van gereviseerde als nieuwe machines gebruik gemaakt. Met name de Wachtel INFRA etageoven met beladingsysteem is een echte eyecatcher in de winkel.

 

 

Wageningen

Rijn IJssel College (Vakschool)

Rijn IJssel College (Vakschool) in Wageningen

Voor de vakschool Wageningen bestond de uitdaging in de aanbesteding naast de korte uitleveringsperiode (zomervakantie) ook uit het gegeven dat de nieuwe leslokalen zich op de eerste verdieping begeven. Vooral voor grote machines zoals de ovens was dit een uitdaging.

We hebben de ovens gedemonteerd, per etage middels een lift getransporteerd om tot slot in het leslokaal weer op te bouwen. De ovens en de andere zware machines zijn tijdig in de leslokalen gekregen waarbij het transport goed is verlopen zonder noemenswaardig oponthoud voor de andere (bouw-) leveranciers.

Met trots kunnen we dit project als uitdagend en succesvol betitelen bestaande uit 5 leslokalen met daarin 14 Wachtel ovens, 2 rijskasten, tientallen van ’t Wout werkbanken en overige machines en toebehoren.

Zaandam

Bakkerij Landsaat

Bakkerij Landsaat in Zaandam

Bakkerij Landsaat heeft een nieuwe banketbakkerij betrokken voorzien van nieuwe en gereviseerde apparatuur. Wij zijn naast de levering van de machines ook actief betrokken geweest bij de complete inrichting van de banketbakkerij. Voor het bakken van Banketproducten is gekozen voor een Wachtel Piccolo etageoven.

Breda

Curio

Curio in Breda

Curio heeft in januari een gloednieuwe duurzaam ingerichte locatie betrokken. De verhuizing van de bakkerslokalen is door ons verzorgd. De beperkte lesvrije periode tijdens de decembervakantie vormde hierbij een uitdaging.

Door vooraf tijd te steken in de bouwvergaderingen waarbij de aansluitingen en voorzieningen zijn afgestemd, is het project soepel verlopen. Ook een schuine helling bij de oude locatie vormde geen obstakel. Dit mede dankzij onze jarenlange ervaring waarbij we veel grote, zware machines succesvol door nauwe ruimtes met smalle doorgangen en hoogteverschillen hebben geloodst. De toekomstige bakkers konden gelijk naar de kerstvakantie dan ook weer aan de slag.

Amsterdam

Bakkerij Damen & van Toor

Bakkerij Damen & van Toor in Amsterdam

Bij de uitbreiding van haar bakkerij had Damen & van Toor zichzelf ten doel gesteld om het bedieningsgemak te bevorderen. Met een tweetal Wachtel Comet 1.8 Elektra rotatieovens is deze doelstelling ruimschoots behaald. De ovens zijn voorzien van touchscreen bedieningspanelen met intuïtieve software voor de bakprogramma’s. Doordat de bedieningspanelen te koppelen zijn met de computer, is het mogelijk om de bakprogramma’s op afstand te volgen.

In de bewoording van bakkerij Damen & van Toor hebben de Wachtel Comet ovens geleidt tot “substantiële kwaliteitsverbetering van het brood”. Uiteindelijk is hiermee de doelstellingen die gericht was op uitbreiding en bedieningsgemak, ruimschoot overtroffen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.