0

Direct contact? +31 (0)488 452051

Ons verhaal

Spronk Bakkerijmachines

Halverwege de vorige eeuw bakte Gerard Spronk nog brood voor de inwoners van Andelst en omstreken. In die periode maakte machines geleidelijk hun opkomst in de bakkerijen. Zo ook binnen de bakkerij van de familie Spronk. Nadat een collega bakker was gestopt, kreeg Gerard een aantal machines aangeboden. Een aantal hiervan kon hij goed gebruiken. Omdat hij de andere machines niet nodig had, plaatste hij een advertentie met veel telefoontjes en reacties als gevolg. Hiermee is de kiem gelegd voor ons familiebedrijf; Spronk Bakkerijmachines.

Met de handel in Bakkerijmachines ontstond ook behoefte in technisch onderhoud en reparaties. Zoon Johan Spronk had een achtergrond als werktuigbouwkundige en repareerde voor vader de Bakkerijmachines. Gezamenlijk hebben ze het bedrijf uitgebouwd. Door de toename van de mechanisatie in de bakkerijbranche is ook de vraag naar Bakkerijmachines gegroeid. In de loop van de jaren is een bedrijfspand met showroom en werkplaats in gebruik genomen en is een breed team aan servicemonteurs opgeleid. De voorraad gebruikte machines is in de tussentijd meegegroeid waardoor we met een breed aanbod, goed in staat zijn om aan te sluiten op de verschillende klantbehoeftes.

Inmiddels is het familiebedrijf overgenomen door de derde generatie. Met verschillende achtergronden vullen Arno, Harm en Henry elkaar goed aan. Samen met de rest van het team staan we klaar voor de bakkers van vandaag.

De toekomst

De bakkerijbranche blijft in ontwikkeling. De broodconsumptie en de samenstelling hiervan verandert. De consument heeft hernieuwde aandacht voor het pure ambacht. Duurzaamheid en lokale grondstoffen spelen hierbij steeds meer een belangrijke rol. De thema’s ambacht en duurzaamheid zijn dan ook in het DNA van ons familiebedrijf verweven.

Wij dragen graag ons steentje bij aan de ontwikkeling van het ambacht. Dit onder meer door onze betrokkenheid bij onder meer het BoulangerieTeam, het Bakery Institute en de Skillsmasters jeugdvakwedstrijden. Mede hierdoor blijven we onze kennis en expertise ontwikkelen die we gebruiken bij de advisering richting onze klanten.

Met onze bewuste keuze voor kwalitatief goede A-merken, bieden we u machines met een lange technische levensduur. In ons productaanbod hebben we oog voor besparingen op energieverbruik. Vervanging in de vorm van een nieuwe machine is echter lang niet altijd noodzakelijk. Onze gereviseerde, gebruikte machines vormen een kwalitatief waardig alternatief.

Reparatie van uw machine geeft u zelfs een derde optie en is vrijwel altijd mogelijk doordat wij beschikken over een uitstekend ingerichte werkplaats met gekwalificeerde monteurs die creatieve én technische passende oplossingen uitvoeren. Mede door een brede voorraad reserveonderdelen kunnen we uw eigen machines grondig reviseren en repareren.

Kennis maken met Spronk Bakkerijmachines? Bel of mail voor een goed gesprek bij u in de bakkerij of bij ons in Andelst. Wij nemen graag de tijd voor een goed advies op maat. Welkom!

Ons verkoopteam

Neem gerust contact met ons op!

Harm Spronk

Commercieel

Arno Spronk

Technisch

Henry Spronk

Financieel

Kees-Jan Meijer

Commercieel buitendienst

Bianca Bisschop

Commercieel binnendienst

Partner BoulangerieTeam

Sinds 2016 hebben wij de samenwerking met het BoulangerieTeam geïntensiveerd. Het BoulangerieTeam traint sindsdien in onze proefbakkerij in Andelst in aanloop naar haar wedstrijden.

Om een ultieme trainingsomgeving te creëren is er een speciale ruimte volledig verbouwd, en ingericht met de beste bakkerijapparatuur. Johan van Maanen, voorzitter van het BoulangerieTeam, Gaf aan dat de ruimte nu een ‘prima simulatie van een wedstrijdbox’ is.

Onze samenwerking met het BoulangerieTeam zorgt voor uitwisseling van kennis en expertise op het hoogste niveau.

Founding partner Bakery Institute

Het Bakery Institute is in 2011 opgericht voor en door de bakkerijbranche. De participanten zijn bakkerijen en bakkerijtoeleveranciers. Wij zijn als founding partner vanaf het eerste uur betrokken bij dit geweldig initiatief.

Het Bakery Institute is dé particuliere opleiding voor iedereen die zich wil (door-) ontwikkelen binnen het bakkersvak. Ook voor omscholingstrajecten tot brood- en/of banketbakker kan je bij het Bakery Institute terecht!

Onze bijdrage als partner van het Bakery Institute past in onze visie ten aanzien van de ontwikkeling van de bakkerijbranche met een accent op aandacht voor het vakmanschap.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.