Eigen proefbakkerij

BoulangerieTeam neemt proefbakkerij bij Spronk in gebruik

Sinds 28 juli 2016 heeft Spronk Bakkerijmachines de samenwerking met het BoulangerieTeam (BT) een nieuwe dimensie gegeven. Het Boulangerie Team traint voortaan in onze proefbakkerij in Andelst in aanloop voor haar wedstrijden.

Om een ultieme trainingsomgeving te creëren is er een speciale ruimte volledig verbouwd, en ingericht met de beste bakkerij apparatuur. Zo staat er onder andere een nieuwe Wachtel inschietoven voorzien van de nieuwste IQ Touch besturing, nieuwe Gram koel en vrieskasten, nieuwe Merand diviseuse, Hobart vaatwasser en Seewer Rondo uitrolmachine. Johan van Maanen, voorzitter van het Boulangerie Team, gaf aan dat de ruimte nu een ‘prima simulatie van een wedstrijdbox’ is.

lsp_img_spronk-proefbakkerij_090916-084818

Deze proefbakkerij is een echte aanwinst voor Spronk Bakkerijmachines. ‘Het BoulangerieTeam focust op kwaliteit en bevindt zich op een level waarop ook wij ons willen begeven. Doordat zij met allerlei methodes bezig zijn, leren wij ook wat het ambacht nodig heeft. Wij krijgen zo beter zicht op de behoeftes in de markt. Zij hebben het gebruiksgemak, wij zorgen voor de kennis.’ Het mes snijdt dus echt aan twee kanten.

Spronk-proefbakkerij
Spronk-proefbakkerij-4
Spronk-proefbakkerij-3
Spronk-proefbakkerij-2

Fotograaf Koos Groenewold

This post is also available in: Engels Duits